Espresso filterdrager

Een kunststof handvat gaat ooit kapot…

Kunststof is een mooi materiaal maar heeft helaas ook vaak een beperkte levensduur…

Een houten handvat kan de jaren doorstaan en krijgt een natuurlijk doorleefd uiterlijk.

Een blikvanger in elke keuken

Voor elk interieur en elke smaak is een houtsoort naar keuze beschikbaar. Hier een QuickMill met een taxus houten handvat aan de filterdrager.

De juiste benaming voor dit ding in het Nederlands is namelijk inderdaad: filterdrager. De meeste personen noemen dit echter een piston maar piston is het Engelse woord voor zuiger. Zo’n zuiger vind je terug in vintage machines waar met een hefboom de druk mechanisch wordt opgebouwd. In Italië zie je ze hier en daar nog wel. Bij een elektrisch apparaat heet het echter gewoon een filterdrager.

 

Is het kunststof handvat afgebroken, beschadigd? Ik maak op verzoek in een houtsoort naar keuze een nieuw handvat. Houtsoorten: Eik, Beuk, Es, Iep, Teak, Berk, Linde en soms Mahonie, Walnoot, Esdoorn…
Foto’s betreffen meestal een Quick Mill;
Opties:
Enkel het handvat, dus geheel zelf monteren € 20,=
Voorbereiden driehoekig gat en zelf lijmen € 15,= (Quickmill)
Volledige montage; € 16,= (Quickmill).
Verzending na volledige montage € 6,95

Andere merken ook mogelijk; € 15,= voor montage met draadeind.

(Een standaard kunststof Quick Mill filterdrager, met opnieuw een kwetsbaar kunststof handvat, kost u ca. € 50,= )

Andere machines prijs op aanvraag.

Reviews:

Ontvangen!! Dank ziet er mooi uit en ligt lekker in de hand. Groet Gijs

Gaaf die houttekening. Wat een verrassing. Dit zouden ze standaard moeten leveren.

Het is mooi gemaakt en het is al gemonteerd. Bedankt, Jan

Wat een vakwerk! Ben echt blij met het resultaat. Op deze manier krijgen de pistons weer een nieuw leven en een paar mooie machines een exclusief karakter. Nogmaals dank, heel mooi!

In één woord: wauw. Echt super mooi gemaakt. We zijn er echt heel blij mee. Groet, Stefan

De hendels zijn veel mooier dan ik had verwacht! En perfect glad.. heel sensueel gevoel om daarmee te werken. Door jouw skills is de uitstraling van deze oude Bazzar een heel stuk geraffineerder en gedistingeerder geworden en is dit de enige machine in zijn soort op de wereld! Hij is werkelijk prachtig, en het is een genot om er koffie mee te zetten. Met een vriendelijke groet van een dankbare klant. Sidd.

De filterhouder in goede orde ontvangen. Mooi materiaal en fraai gemaakt!! Hartelijk dank voor de snelle levering! Vriendelijke groet, Gerrie  ………. We hebben de filterhouder inmiddels een paar dagen in gebruik. We moesten even ‘wennen’ aan het wat grotere formaat maar in de praktijk werkt een wat steviger handvat veel beter!  Nogmaals dank! Gerrie.

Ook handvatten voor andere doeleinden, op aanvraag. Trefwoorden: boretti; delonghi; illy; jura ; krups; bosch; magimix; melitta; miele; montana; nivona; panasonic; philips; russell hobbs; saeco; severin; siemens; solac ; solis; vibiemme; wmf. Piston.