Reviews open atelier

Reacties van deelname aan 10 avonden open atelier 

(bekijk werkstukken)

Beste Frithjof. Ik vond het erg leuk en leerzaam en zie nu meer mogelijkheden om iets te maken Dus voor mij een volgende keer. Groetjes Corine 

Beste Frithjof, Ik ben graag na de dinsdag avond lessen “hout bewerken” gekomen. Het ruiken en bewerken van hout in een mooie omgeving met aardige mensen hielp mij elk week te ontspannen en door een soort meditatief handelen weer te aarden. Dat als bijproduct ook nog iets getimmerd wordt geeft mij een fantastisch gevoel. Ik heb elke week iets geleerd over het materiaal hout, het omgaan met gereedschappen en machines. Jouw leer- en begeleiding-stijl is prettig. In het begin wist ik echter jouw stille manier van helpen niet goed te plaatsen. Toen ik jouw rustige stijl “voor mij” interpreteerde als “terughouding niet afstandelijkheid” voelde ik de positieve invloed. Het uitlokken van mijn ideen en mijn willenskracht, het ervaren van mijn ontdekkingsreis met hout heb ik jouw stille manier te danken. Groetjes Dagmar 

Dag Frithjof, ik vond de cursus heel leuk. De ervaring om te werken met vers hout was bijzonder. Ik heb ook veel geleerd op dat gebied. Jouw begeleiding was relaxt en inspirerend. Waarschijnlijk zie je mij nog een keer terug, maar dat zal dan in het voorjaar worden. Nogmaals bedankt, groeten, Toos 

Ik heb op timmergebied weer een paar dingen geleerd en dat vind ik leuk. Ik vind het knap hoe je zoveel mensen en projecten onder een hoed krijgt en van niets terugschrikt want jij bent je vak te baas. Leuk hoor. Madeleine 

Houtcursus gevolgd bij Frithjof, heel erg leerzaam en ontzettend leuk, doe de volgende cursus weer mee. Pauline 

de geur en kleur van hout…heerlijk
al het gereedschap…luxe
een groep mensen met ieder een ander plan…inspirerend
ik heb er van genoten, en kijk uit naar de volgende periode.
groetjes Tsjitske

Ik heb genoten, en moest er naar mijn zin te snel mee stoppen.
Heerlijk mijn zinnen kunnen verzetten tijdens lichamelijke arbeid.
Vriendelijke groeten, Esther

Hoewel ik het op dinsdagavond moeilijk vond om van thuis weg gegaan om 19.15 uur terwijl ik pas om 18.00 uur thuis kwam van mijn werk, vond ik het rustgevend om lekker in het hout te gutsen. Het resultaat is heel mooi maar de weg erheen was nog mooier. Ook vond ik het leuk om te zien wat de anderen maakten. Iedereen was zo heel verschillend bezig en allemaal met hout. Nogmaals bedankt voor de lessen met instructie en overdracht van kennis. met vriendelijke groet, Viola

Leerzaam, leuk, gezellig vond ik het, trots op mijn werkstuk waarvan ik niet dacht dat ‘t zo mooi zou worden! Ik vond het leuk dat ik alles echt zelf kon doen en maken! Ik kon nagenoeg nog niks, dus heb van alles geleerd vooral de Japanse zaag heeft indruk achter gelaten. Bianca Bouman

Als een stukje persoonlijke ontwikkeling …. Uit het ogenschijnlijke niets ontstond er iets.

Op sommige momenten had ik niet helder waar ik mee bezig was, maar het vertrouwen was, mede door jouw hulp en aanwezigheid, altijd aanwezig. Wat ben jij een prettige en goede docent en begeleider! Met enkele aanwijzingen van jou heb ik veel kunnen ontdekken over het werken met, en alle mogelijkheden van hout. Daarnaast was je ook bereid om me te helpen als ik er even niet uitkwam, bedankt daarvoor. Dorien